Museum Languedoc Aude  🚗 near Carcassonne - Lagrasse - Fontfroide - Narbonne (Corbières)
Museum Languedoc Aude of Travel and Tourism | Reismuseum | Reisemuseum | Musée du voyage 'the French Seduction' - Fontcouverte, Languedoc-Roussillon, Aude, Occitanie, France

Museum Languedoc

 

Museum Languedoc: Reismuseum de Franse Verleiding 

 

Museum Languedoc

Museum Languedoc 'de Franse Verleiding'

Museum Languedoc over reizen, toerisme en vakantie in Frankrijk, ‘de Franse Verleiding’ in Fontcouverte, Zuid Frankrijk, is een van de bijzondere bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillion. In de Aude, midden in het land van de Katharen, bevindt zich het museum Languedoc 'de Franse Verleiding' over reizen en vakantie in Frankrijk, gelegen op een half uurtje rijden van de Middellandse Zee, in het schilderachtige dorpje Fontcouverte in de wijnstreek Corbières (Aude, Occitanie).

Museum in de Languedoc bij Carcassonne, Narbonne, Lagrasse, Montpellier en Perpignan

Museum Languedoc 'de Franse Verleiding' ligt centraal tussen Carcassonne, Narbonne, Montpellier, Canal du Midi en Perpignan, in het hart van de Corbières, nabij de belangrijke bezienswaardigheden zoals het Canal du Midi, het middeleeuwse stadje Lagrasse en de abdij Fontfroide, in het land van de Katharen. Het reismuseum ‘de Franse Verleiding’ herbergt een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van reizen en toerisme naar Frankrijk met bijzonder historisch materiaal waaronder:

  • boeken, 
  • gravures
  • oude brochures
  • kaarten
  • foto's
  • antieke posters
  • en souvenirs door de eeuwen heen vanaf het jaar 0 tot vandaag. 

Nostalgische reis in de Languedoc terug in de tijd

Museum Languedoc

Conservator Ger Verhoeve geeft u in zijn rondleiding vol nostalgie een onvergetelijk overzicht van reizen in en naar Frankrijk door de eeuwen heen. Hij neemt u in zijn museum een uur lang mee op een boeiende reis terug in de tijd, vanaf de Romeinse heirwegen en de Via Domitia over de l'autoroute du soleil naar het Frankrijk van nu, vakantieland nr. 1.

Reizen naar Frankrijk, toen en nu

Amsterdam - Marseille anno 1767 was mogelijk per postkoets, maar het duurde wel drie volle weken, dag en nacht. Tot circa 1850 duurde de reis Amsterdam - Parijs vanuit Nederland boven de rivieren nog steeds minimaal één volle week. Per koets. Pas na 1876 werd dat met de trein plots bekort tot één volle dag reizen. En het duurde zelfs tot 1936 voordat men vanuit de Noordelijke Nederlanden per auto, zonder pont, naar het zuiden kon reizen.

Frankrijk is al jarenlang -niet alleen voor Nederlanders- een van de meest geliefde vakantiebestemmingen. Het toerisme is Frankrijk's belangrijkste 'export'-produkt. De schattingen van Nederlandse uitstapjes naar Frankrijk 'fluctueren' tussen de twee en vier miljoen per jaar.

Vakantie in Languedoc-Roussillon

museum languedoc

Languedoc-Roussillon is sinds de jaren '60 een ideale bestemming voor strandvakantie, door zijn lange stranden met veel zeil- en surfmogelijkheden, maar biedt ook veel historie met overblijfselen uit de Romeinse tijd (Nimes) en bezienswaardigheden als de Cité van Carcassonne, de burchten van de Katharen, Canal du Midi, de Pont du Gard en uiteraard abdij Fontfroide. 

Het museum Languedoc 'de Franse Verleiding' is gevestigd in de oude boulangerie naast het voormalige Café de la Place in Fontcouverte, Fabrezan, Languedoc, op een kleine 30 autominuten van Carcassonne, de hoofdstad van de Aude, op een kwartiertje per auto vanaf het middeleeuwse Lagrasse en op 23 minuten van de abdij van Fontfroide, een van de best bewaarde abdijen van Europa, vlak bij Montredon, op 15 kilometer van Narbonne.

museum Languedoc

Route naar museum Languedoc 'de Franse Verleiding':

* Vanaf Carcassonne:

Richting Narbonne, D6113 richting Capendu, D2113 richting Fontcouverte, D111

* Vanaf Lagrasse:

D212, richting Avenue des Corbières, D111 richting Fontcouverte

* Vanaf Fontfroide:

D613, D611, richting D106, D111 richting Fontcouverte


Museum Languedoc de Franse Verleiding, 2, Place de la Révolution, 11700 Fontcouverte, Fabrezan.

Languedoc museum

Openingstijden Museum Languedoc 'de Franse Verleiding'

Museum Languedoc de Franse Verleiding in Fontcouverte, nabij Carcassonne, Lagrasse, Narbonne, Canal du Midi en de abdij van Fontfroideis geopend dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 19.00 uur en (bij voorkeur) op afspraak. Entrée volwassenen: € 7,-- . Voor kinderen t/m 13 jaar die het museum bezoeken is de toegang gratis.

museum languedoc

Museum 'de Franse Verleiding' in de Languedoc

2, Place de la Révolution

11700 Fontcouverte 

Languedoc-Roussillon (Occitanie, Aude, Corbières)

Zuid Frankrijk

☎ 0033468436016

☎ 0033649936049

gerrit.verhoeve@gmail.com

 

languedoc museum


Museum Languedoc over reizen, toerisme en vakantie: ‘de Franse Verleiding’ is een reismuseum, centraal gelegen in de Aude nabij Lagrasse, Carcassonne en Fontfroide in Zuid Frankrijk.

 
 
 
 
Info